~ 35

km/u

Fietsgroep A

De A-groep is onze meest sportieve groep. Hier wordt met ongeveer 8 leden, kop-over-kop gefietst met cruisesnelheden boven de 34 km/uur.
Deelnemers aan deze groep beschikken over het algemeen over meerdere jaren ervaring in het fietsen, een goede conditie en natuurlijk sterke benen. De groep fietst op donderdagavond en legt dan ongeveer 60 kilometer af.

~ 30

km/u

Fietsgroep B

De B-groep fietst op woensdagavond en op zondagochtend zo’n 60 kilometer. We streven naar een gemiddelde snelheid van maximaal 30 km/uur en de koppositie wordt beurtelings afgewisseld na 2 kilometer kopwerk.

Wil je weten of deze groep bij jou past? Kom gerust een keer vrijblijvend langs.

~ 25

km/u

Fietsgroep C

De C-groep is een echte gezelligheidsclub, die elke zaterdagmorgen en dinsdagavond traint. We fietsen beurtelings op kop, onder leiding van een wegkapitein. Elke trainingstocht wordt weer een andere route gefietst. Gemiddeld fietsen we 25-27 km/u.

Saamhorigheid staat hier hoog in het vaandel. In tegenstelling tot de A- en B- groep strijkt de dinsdagavondgroep halverwege de tocht nu en dan op een terrasje neer om even gezellig samen koffie te drinken. Desalniettemin wordt er zeer sportief en fanatiek gefietst, de routes leiden dan ook regelmatig over de Holter- en Lemelerberg.

Fietsers uit de andere fietsgroepen, die uit de roulatie zijn geweest en het fietsen na lange tijd weer willen oppakken – of om andere redenen conditioneel even wat minder presteren – zijn hier ook op hun plek. Het motto: samen uit, samen thuis!

Fietsgroep D

De D-groep is bedoeld om beginners of fietsers die er een tijdje uit zijn geweest weer op gang te helpen. Onder leiding van een wegkapitein fietsen we op donderdagavond zo’n 50 km in een tempo dat iedereen kan bijhouden.

~ 25

km/u

~ 30

km/u

Wintergroep

Buiten het seizoen om wordt er gedurende de winterperiode door een aantal winterharde fietsers doorgefietst. Iedereen mag aansluiten, ook niet-leden! Verzamelen om 8.30 uur bij de sporthal (meer beschutting) en kijk wie er staat om een groepje mee te maken die wat snelheid betreft bij je past. Afspraak is: samen uit, samen thuis. Over de Holterberg? Boven op de bult wacht je op elkaar.

Algemeen

In groepsverband wordt deelgenomen aan de tochten die Heikera in NTFU-verband organiseert met eigen vrijwilligers: de Omloop van Salland, Blokje Om en de Stoppelveldrit. Ook fietsen de trainingsgroepen tochten van andere clubs, zoals de Hel van Twente, de Salland d’HuZes, Erben’s Vechtdaltour en Sallands Mooiste. Tenslotte staan er elk jaar een paar eigen tochten op het programma zoals de Voorjaarstocht, de dauwtraptocht, de Appeltaarttocht en ‘Op pad met…’ en een meerdaagse tocht. In 2023 gaan we drie dagen naar Winterberg.