Fietstoerclub Heikera
Hoe we fietsen

Hoe fietsen we bij Heikera

Fietsen in een groep op de openbare weg vergt discipline. We willen immers veilig op weg zijn en zeker ook veilig weer thuiskomen. Bij Heikera zorgen wegkapiteins dat de rit veilig en plezierig verloopt.
Voorafgaand aan iedere rit deelt de wegkapitein informatie over de route en eventuele bijzonderheden.De wegkapitein (die in de groep een vaste plek heeft op de rechterpositie in de tweede rij) bepaalt de route en de snelheid die is afgestemd op het niveau van de groep. Die informatie en eventuele bijzonderheden worden voorafgaand aan de rit gedeeld.

Veelal wordt er twee-aan-twee gereden, waarbij iedereen beurtelings kopwerk verricht. Als het juist wat sneller moet, zoals bij de A-groep, dan wordt vaak in een 'treintje' gereden. Wil je geen kopwerk verrichten – of juist wat meer – geef dat dan door aan de wegkapitein. Als het mogelijk is, wordt een passende oplossing gezocht. 

Gedragsregels
Op de fiets handelen we volgens de verkeersregels en de gedragsregels die horen bij het fietsen in een groep. Als het nodig is spreken we elkaar daar op aan, zonder te muggenziften. Gezelligheid kenmerkt de tochten en trainingsritten van Heikera. Zeker bij de langere tochten leggen we halverwege de route aan voor een kop koffie al dan niet met appelgebak. 

Samen uit samen thuis
Bij Heikera gaat het groepsbelang boven het individueel belang. ‘Samen uit samen thuis’ is daarom ons devies. We helpen elkaar en we wachten op elkaar. Samen komen we over de eindstreep.
Leuke, sportieve, gezellige club mensen die echt voor uitdaging en sportiviteit gaan.
Annemarie Uitzetter
Fietstoerclub Heikera
Secretariaat:
Roggeakker 8
8141 HP Heino

T 06 10 92 75 48
info@heikera.nl
www.heikera.nl
© 2022 bsdesign + studio nenontwerp
Concept, ontwerp en vormgeving
studio nenontwerp
CMS en databasebeheer
bsdesign
Contact
Martin van Wijngaarden
martin@nenontwerp.nl
M 06 1665 0665