Fietstoerclub Heikera
Nieuws

EHBfO en Reanimatie/AED

Arjenne Hemrica
16-05-2022   16-05-2022 16:26u  
Eerste Hulp Bij FietsOngelukken
+
EHBfO en Reanimatie/AED
Alle foto's
Op 14 mei 2022 kregen 12 leden van Heikera de praktijkdag voor Eerste Hulp Bij Fietsongelukken en de reanimatie/AED cursus welke gegeven werd door Erik Lammers van de NTFU. Diervoeder Fakkert aan de Zwolseweg heeft hiervoor belangeloos hun vergaderruimte beschikbaar gesteld. Onze dank hiervoor. 

Ter voorbereiding op de praktijkdag heeft iedereen een e-learning doorgenomen.
De cursus is speciaal ontwikkeld voor wielrenners. De NTFU heeft onderzocht welke blessures het meest voorkomen onder wielrenners en de cursus daarop toegespitst. Hoe help je een slachtoffer met een sleutelbeenfractuur? Of iemand is gevallen en wil zijn hoofd niet bewegen. Wel of niet de helm afzetten en hoe doe je dat?
De cursus startte om 9.00 uur en we zijn begonnen met een voorstelrondje en de reden waarom we deze cursus wilden volgen. Voor ons allen stond voorop dat we graag weten wat we moeten doen als we onverhoopt in de situatie belanden dat we hulp moeten bieden. Daarbij komt dat je zelf ook graag geholpen zou willen worden. 
In de ochtend hebben we instructie gekregen over reanimatie. Wanneer is er sprake van een levensbedreigende situatie, roep je hulp in en start je met reanimeren. Wat is reanimeren, waarom heb je een AED nodig. En hoe komt de AED bij jou terecht? Hoe werkt de AED en wanneer stop je met reanimeren. Daarna oefenen.  Zondermeer zinvolle informatie.
Na de lunch zijn we verder gegaan met Eerste Hulp bij Fietsongelukken. Hoe benader je de plek waar het ongeluk is gebeurd, wat doe je het eerst, waar zorg je voor, wat zeg je tegen het slachtoffer, waarmee help je het slachtoffer. Veel praktische tips en oefeningen. Hoe zet je een helm af, hoe maak je een ondersteuning bij een sleutelbeenbreuk, wat doe je bij onderkoeling, oververhitting, wanneer bel je 112.

We hebben een zeer informatieve cursus gehad en ons geen moment verveeld.
Arjenne Hemrica
  Reactie plaatsen
Gebruik je login om hier een reactie te plaatsen!

Fietstoerclub Heikera
Secretariaat:
Roggeakker 8
8141 HP Heino

T 06 10 92 75 48
info@heikera.nl
www.heikera.nl
© 2023 bsdesign + studio nenontwerp
Concept, ontwerp en vormgeving
studio nenontwerp
CMS en databasebeheer
bsdesign
Contact
Martin van Wijngaarden
martin@nenontwerp.nl
M 06 1665 0665