Fietstoerclub Heikera
Nieuws

Orbea Stoppelveldrit

Arjenne Hemrica
24-08-2021   24-08-2021 18:46u  
Op zondag 22 augustus is de 46ste editie van de Orbea Stoppelveldrit gereden
+
Orbea Stoppelveldrit
Alle foto's
Zondag 22 augustus 2021 is de 46ste editie van de Orbea Stoppelveldrit gereden vanuit Raalte.

Met veel enthousiasme en zorg heeft tourleider John Ruiter met een aantal leden van Heikera 4 routes van 40, 60, 100 en 150 km uitgezet om de wielerliefhebber weer aan zijn/haar trekken te laten komen. Het team is zondagochtend al vroeg uit de veren om de voorbereidingen te treffen bij restaurant Laurel's in Raalte, het vertrekpunt van de tocht. Inschrijftafels klaarzetten, Corona looproute, folders klaar, apparatuur in orde maken. Maar ook de routes uitpijlen! Haasten want om 8.00 uur staan de eerste deelnemers al vaak voor de deur. 

Maar wat vele jaren aaneen heeft meegewerkt, werkt dit jaar niet mee. Om 8.00 uur in de ochtend komt het met bakken uit de de lucht. De groep die vanuit Heino richting Raalte wilde vertrekken zit óf nog droog thuis of gaat reeds drijfnat geregend vanaf de watertap huiswaarts. Teleurgesteld houdt menigeen het weer in de gaten. Is er nog een mogelijkheid om te starten? 

Uiteindelijk hebben 130 mensen zich gemeld bij de inschrijftafel bij Laurel's in Raalte. Zij waren slim want het natte weer was voornamelijk in het noorden van het land en de tocht ging richting Nijverdal, Holten en zelfs Markelo. Een paar regendruppels en daar bleef het bij. Mooie klimmetjes, bloeiende heide, goed weer en halverwege de tocht aanleggen voor een lekkere kop koffie. Het werd een prachtige zondag voor de fietsers!
Arjenne Hemrica
  Reactie plaatsen
Gebruik je login om hier een reactie te plaatsen!

Fietstoerclub Heikera
Secretariaat:
Roggeakker 8
8141 HP Heino

T 06 10 92 75 48
info@heikera.nl
www.heikera.nl
© 2023 bsdesign + studio nenontwerp
Concept, ontwerp en vormgeving
studio nenontwerp
CMS en databasebeheer
bsdesign
Contact
Martin van Wijngaarden
martin@nenontwerp.nl
M 06 1665 0665