Fietstoerclub Heikera
Nieuws

Beginnerscursus Heikera

Leon Leferink
12-02-2019   13-02-2019 10:47u  
Sinds een aantal jaren organiseert Heikera clinics voor bestaande en nieuwe leden. Dit jaar komen we met een beginnerscursus. Vier avonden in april, op een gesloten circuit, worden je de kneepjes van het wielrennen bijgeleerd. Of je nu nog nooit eerder op een racefiets hebt gezeten of dat je een wielrenner bent die graag bepaalde vaardigheden wilt bijleren: deze cursus is voor jou onmisbaar!
+
Tom Veelers
Alle foto's

De cursus wordt geheel verzorgd door BikeChallenge. Twee enthousiaste en ervaren trainers, waaronder ex-profrenner Tom Veelers, nemen je 4 avonden mee op sleeptouw. 

Zie ook:http://www.bikechallenge.nl/disciplines


 

Wanneer en waar?

Zoals vermeld vinden de clinics plaats op een woensdagavond en wel op 3-10-17 en 24 april. Tijden volgen nog maar reken erop dat je van 18.30 tot 21.00 uur onder de pannen bent.

Ook dit jaar mogen we weer gebruik maken van de verlichte wielerbaan van CRT in Raalte. Een gesloten circuit, dus we hoeven nog geen rekening te houden met overig verkeer! Vervolgens zal er nog een afsluitende toertocht georganiseerd worden.Onderwerpen

·      Eén worden met je fiets. Je leert door middel van allerlei techniekoefeningen op een speelse manier wat je allemaal wel en niet kan op je fiets. Dat is veel meer dan je denkt!

·       Rijden in een peleton. Na deze cursus ben je een stuk bekwamer in het fietsen in een groep. Zo dicht mogelijk op het achterwiel van je voorganger rijden en 2 aan 2 doortrappend door de bocht schrik je ook niet meer van.

·       Waaierrijden. In Salland en omstreken ontkom je er niet aan: de wind. Je leert hoe je met deze winderige omstandigheden moet omgaan. In welke positie heb je nu het minst last van de wind? Voortaan kom je een stuk minder moe thuis na je tochtje door de omgeving!

·       Toertocht rijden. De beginnerscursus wordt afgesloten met een toertocht. Onder begeleiding van ervaren wegkapiteins zul je je conditie op de proef stellen door zo'n 60 tot 80 km te gaan fietsen. Onderweg is er natuurlijk ruimte voor een koffiestop! En wat altijd geldt bij Heikera; Samen uit, samen thuis!

 

Kosten

De kosten van de beginnerscursus bedragen € 39,-. Hiervoor krijg je 4 trainingen van ervaren trainers, een bidon, een afsluitende toertocht (inclusief koffie + appelgebak onderweg) en kun je na de cursus gratis lid worden van Heikera! (je betaalt dus geen contributie tot eind 2019). Ben je zo enthousiast geworden dan kun je onze clubkleding aanschaffen tegen een zeer gereduceerd tarief.

 

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan vóór 21 maart aan via het onderstaande mailadres met de volgende gegevens; naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en of je al lid bent.

Heb je nog vragen mail dan ook naar info@heikera.nl en/of kom donderdag 7 maart naar de Presentatieavond bij BijNe9en. (Aanvang: 20.00 uur).  

Daar kun je ook terecht met jouw vragen en alvast een beetje in de sfeer komen!

 


Leon Leferink
  Reactie plaatsen
Gebruik je login om hier een reactie te plaatsen!

Fietstoerclub Heikera
Secretariaat:
Kerkslagen 8
8144 RD Lierderholthuis

T 06 57 24 54 59
info@heikera.nl
www.heikera.nl
© 2019 bsdesign + studio nenontwerp
Concept, ontwerp en vormgeving
studio nenontwerp
CMS en databasebeheer
bsdesign
Contact
Martin van Wijngaarden
martin@nenontwerp.nl
M 06 1665 0665