Fietstoerclub Heikera
Nieuws

Goede doelen fietstocht Salland d’HuZes krijgt geen vervolg

André
19-12-2018   19-12-2018 19:42u  
Met pijn in het hart en met weemoed terugkijkend op tien zéér bijzondere jaren heeft de harde kern van de organisatie Salland d’HuZes besloten om de fietstocht 'Salland d'HuZes' op te geven. De tocht krijgt géén vervolg. Team 'Salland d'HuZes' licht het besluit toe.
+
Goede doelen fietstocht Salland d’HuZes krijgt geen vervolg

“Wat hebben we veel meegemaakt, wij willen hierbij een aantal zaken nogmaals benoemen: 

het leren kennen van mensen  die ziek waren en ons ontvallen zijn het leren kennen van mensen die zich belangeloos inzetten voor anderen, het leren kennen van sponsoren, het leren kennen van de media, het leren kennen van  omgaan met het organiseren en het werven van fondsen, het Samenwerken op allerlei gebied, wat zijn wij gelukkig dat wij dit hebben mogen en kunnen doen. Wij hebben met alle, door de jaren heen, onder de Salland d’HuZes fietsende teams bovengemiddeld weten te scoren, zowel in het organiseren van activiteiten en het inzamelen van gelden voor het KWF als bij het leggen van contacten. 


Twaalf teams 

De afgelopen jaren is er naar schatting door twaalf teams (van verschillende samenstellingen) zo’n 

€ 500.000,00 binnengehaald voor onderzoek om de ziekte kanker de baas te kunnen worden. De contacten met elkaar zijn wellicht nog van veel grotere waarde.


Oorzaken

Er liggen verschillende oorzaken ten grondslag aan dit besluit, met name de toch wat tegenvallende inschrijvingen van het afgelopen jaar heeft een neerwaardse tendens te zien gegeven. De chemie is er naar ons idee in deze opzet dan ook uit. 

Onze intentie was altijd het nabootsen van de echte Alpe d’HuZes, welke jaarlijks in Frankrijk verreden word. Daar is het de uitdaging om zes keer de Alpe d’Huez te beklimmen met de fiets, om zodoende veel geld te genereren voor het KWF (kankerbestrijding). Wij deden dat op onze manier door zes keer een rondje, van gelijke afstand (14,5 km), te fietsen. Hierin opgenomen de Lemelerberg. Voor Sallandse begrippen een mooie en serieuze kuitenbijter! Sommigen bestempelden dit als saai, hoewel wij ons telkens in de slogan van Alpe d’HuZes konden herkennen en deze wisten te waarderen. Het motiveerde ons enorm.

Ook door het wegvallen van een aantal trouwe leden van het organiserende team maakte deze beslissing gerechtvaardigd, daarnaast zijn er door de jaren heen, wat wij overigens erg toejuichen,  vele organisaties ontstaan die zich voor goede doelen inzetten, waardoor velen een keuze hebben moeten maken waarvoor zich in te zetten, dan wel waaraan deel te nemen.


Ondersteuning 

De goede doelentocht Salland d’HuZes heeft de laatste jaren ook andere doelen en initiatieven dan het KWF ondersteund, zoals: de Bergentocht (onderzoek hersentumor), het Diabetesfonds, Red Horse company (steun op de Filippijnen), de Zonnebloem (accu duo fiets Wooldhuis), de Strijd van Salland (onderzoek hersentumor), EHBO Heino, Samenloop voor Hoop in Raalte, stichting LEF, Fietsen voor GINA, de Nierstichting en Serious Request.


Naam blijft bestaan 

Omdat Salland d’HuZes altijd een doorlopende rekening heeft gehad zijn hier telkens nog weer bedragen op gestort. Voor het komende jaar is er dan ook nog weer een mooi bedrag te besteden, waarover u later geïnformeerd gaat worden. De lopende rekening zal worden opgeheven, echter de naam Salland d’HuZes zal blijven bestaan en wanneer het zo uitkomt zal deze zeker weer een actieve vorm aannemen! Wij hopen dan ook weer dat wij bij jullie mogen aankloppen voor handjes en ondersteuning.

Wel kunnen we al  de doelen noemen die een bijdrage kunnen verwachten. De helft gaat naar het KWF, via team Sukerbiet uit Lemelerveld, zij hebben jaren de Salland d’HuZes ondersteund met mankracht  (verkeersregelaars) op het parcours, dit team zal in 2019 ook weer deelnemen aan de Alpe d’HuZes. Ook het plaatselijke team wat zich gaat inzetten om de ziekte MS (Mulitple Sclerose) onder de aandacht te brengen zal meedelen. Zij gaan fietsen in Frankrijk om daar de Mont Ventoux te beklimmen. En als laatste zal de Heinose organisatie de Strijd van Salland, die gelden genereert voor onderzoek naar hersentumoren,  een deel tegemoet kunnen zien.


Strijd van Salland 

 Als team Salland d’HuZes bevelen wij de Strijd van Salland aan om een logisch fietsvervolg  en ondersteuning te geven aan het tomeloze gevoel  en de drang om in beweging te zijn voor anderen.

Ook bevelen wij jullie van harte aan om de jaarlijkse collecte van het KWF niet te ontzien, wij zijn destijds ook begonnen met de alom bekende collectebussen.

Uiteraard waren onze inspanningen alleen maar mogelijk met behulp van de vele vrijwilligers, de sponsoren, de media en vele andere ondersteuners die Salland d’HuZes een warm hart toe droegen.

Jullie hulp was onontbeerlijk. Allen hartelijk dank voor jullie inzet!"


Allen een hele fijne kerst en een bewegingsvol en inspirerend 2019 gewenst! 


Team Salland d’ HuZes
André
  Reactie plaatsen
Gebruik je login om hier een reactie te plaatsen!

Fietstoerclub Heikera
Secretariaat:
Roggeakker 8
8141 HP Heino

T 06 10 92 75 48
info@heikera.nl
www.heikera.nl
© 2021 bsdesign + studio nenontwerp
Concept, ontwerp en vormgeving
studio nenontwerp
CMS en databasebeheer
bsdesign
Contact
Martin van Wijngaarden
martin@nenontwerp.nl
M 06 1665 0665