Fietstoerclub Heikera
Tochten
ja

Deelname: Dwars deur Salland09 september 2018

Verslag door Martin van Wijngaarden
Met een extra boterham in de achterzak gingen we op pad richting CRT in Raalte, voor deelname aan Dwars deur Salland. Na het scannen van de pasjes konden we de geel-rode bordjes volgen voor de 100 km die we voor de boeg hadden.
+
Deelname: Dwars deur Salland
Alle foto's
Richting Lemelerveld – met bijbehorende berg – was het allemaal bekend terrein voor de groep van 8 + 1 (de last-minute wijziging op de website was opgepikt door Paul, die we al eens eerder in de snelle groep konden verwelkomen). Na Lemele volgden de eerste onbekende afslagen links en rechts. Dit maakte dat we richting Ommen al konden genieten van het afwisselende Sallandse landschap. 

Dat was ook zeker het geval toen we na Ommen met een krul in de richting van Den Ham fietsten. Met een paar geweldig mooie Sallandse slingerweggetje langs boerderijen en bomenlaantjes, kwam de richting voor de volgende beklimming bij Hellendoorn al in beeld. Hier werden we wederom weer verrast met een extra afslag, waardoor we via Sanatoriumlaan Hellendoorn in fietsten. Vlak voor de pauze met koffie in Hellendoorn, hadden we nog wel een verplichte pauze door een acute lekke band na een steen op de weg.Na de koffie fietsten we met koude spieren rustig als groep Hellendoornse berg op. Waar we ons bij Luttenberg al weer mentaal voorbereidden op een klim, sloegen we vlak daarvoor af om over het voorheen-stratencircuit richting Nijverdal te fietsen. Inmiddels was de wind wel wat harder gaan waaien, waardoor het kopwerk ons wel de nodige zweetdruppels koste.

Natuurlijk was de Holterberg bekend terrein, maar omdat we deze meestal vanaf de andere kant op fietsen zat ook hier wel een onbekendheid in de uitdaging. Door het opeenvolgen van de klimmetjes was de groep iets langgerekter verspreid over de route. Waar iedereen voor Holten rechts ging bij de afslag over de Motieweg, miste één van de groep het pijltje. Mogelijk ontstaan door een andere recreant in het oranje die de weg rechtdoor volgde. Door even te wachten waren we snel weer compleet en konden we het tegengestelde parcours van de wintergroep volgen richting Nieuw Heeten.

Hoewel bekend met de omgeving werden we weer verrast met een andere route richting Heeten. Hierna was het met wind in de rug op naar Raalte. Hier konden we na aankomst nog genieten van een kop koffie en een appelpunt. Een keer wat anders dan Asperges als afsluiter :-)


Ik ben trots op de Heikeragroep. Nu ik zelf sinds enkele jaren toerleider ben zie ik hoeveel er bij komt kijken. Gelukkig zijn er altijd genoeg leden om op terug te vallen.
Gerard Schokker
  Reactie plaatsen
Gebruik je login om hier een reactie te plaatsen!

Fietstoerclub Heikera
Secretariaat:
Roggeakker 8
8141 HP Heino

T 06 10 92 75 48
info@heikera.nl
www.heikera.nl
© 2020 bsdesign + studio nenontwerp
Concept, ontwerp en vormgeving
studio nenontwerp
CMS en databasebeheer
bsdesign
Contact
Martin van Wijngaarden
martin@nenontwerp.nl
M 06 1665 0665