06 jun, 23

HEINO – Fietstoerclub Heikera houdt op zondag 9 juli een nieuwe editie van een ‘Blokje om met Bandencentrum Heino&Eikenaar Makelaardij’. De deelnemers kunnen bij De Veldhoek in Heino starten aan routes van 5070 en 125 kilometer. De korte route van 50 km is bedoeld voor de recreatieve fietser; de twee langere routes voor deelnemers op de racefiets.

 

De tochten gaan langs de prachtige uiterwaarden van de IJssel en bij de route van 125 km deels door de bossen van de Veluwe. Onderweg zijn er restaurants, waar onder genot van een kop koffie kan worden uitgerust waarna de tocht kan worden hervat.

De start is vanaf De Veldhoek in Heino, met de vertrektijden van de 50 en 70 km tussen 9.00 en 12.00 uur en die van de 125 km vanaf 8.00 uur. Alle routes zijn bepijld met uitzondering van de route van 125 km; deze kan aan de hand van een GPX-bestand worden gereden. Bij de Veldhoek is ook het eindpunt van alle routes, daar kan met een drankje en hapje nog gezellig worden nagezeten.

Deelname kost 8,50 euro (6,50 euro voor NTFU-leden). Dat is inclusief het hapje en drankje na afloop van de rit. Voor wielrenners is het dragen van een fietshelm verplicht en voor de overige deelnemers raadzaam. Inschrijving kan ter plekke. Betaling per pin en/of contact. Om het inschrijven zo soepel mogelijk te laten verlopen, wordt NTFU-leden gevraagd om zich via www.fietssport.nl/toertochten vooraf in te schrijven.

Meer informatie over deelname en de routes bij toerleider Taco Zwartjens van Fietstoerclub Heikera, tel. 06 10 92 75 48. Blokje Om van Heikera wordt mede mogelijk gemaakt door Bandencentrum Heino en Eikenaar Makelaardij in Heino.

De GPX bestanden met de routes zijn hier te vinden: Blokje om 2023 – Heikera