09 apr, 23

De Orbea-Kjelvik Omloop van Salland

Zondag 2 april, op dezelfde dag als de Ronde van Vlaanderen, stond de Omloop van Salland op het programma. De eerste toertocht van het jaar voor Heikera die traditie getrouw door en over de Sallandse klinkers slingert. Dit jaar hadden we naast de “klinkertocht” ook een mooie 100 km tocht over de Sallandse Heuvels en over grotendeels asfalt, met de Twentseweg als toetje. En voor de dikke banden, de E-bikers en de wielrenners die nog niet heel ver wilden was er ook een mooie tocht van 40 km uitgezet. Credits voor de routes gaan naar John de Ruiter.

Poseren met -2

123 deelnemers verschenen aan de start. Leuk om te zien dat ook fietsers uit Meppel en Nunspeet naar Lierderholthuis komen. Het was een koude ochtend met een gevoelstemperatuur -2. De bakjes koffie van Grand Café de Wettering in Lierderholthuis voor de start ging er zeker wel in. Voor de leden van Heikera was er nog een foto moment. Bij het doorkomen van de zon stonden zij vol trots in het nieuwe tenue voor de camera. Na deze plichtplegingen klommen ook zij op de fiets voor een van de drie tochten door het Sallandse Land. Tegen 13:30 uur waren de meeste fietsers weer binnen voor de beloning: een drankje en een welverdiend broodje hamburger van Team Orbea Salland.

En nu Alpe d’Huez op!

Nieuw dit jaar is, dat Heikera een aantal fietsgroepen benaderd heeft om de organisatie van de tochten op zich te nemen. Team Orbea Salland had dit jaar de vuurdoop. De Omloop werd dit jaar georganiseerd door een afvaardiging van de Orbea Ladies en Team Kjelvik. Marg Koopmans, Petra Paauw, Susan Kemerink, Jan Meijerman, Pascal Eijkelkamp en Vera ter Laak fietsen op donderdag 1 juni als Team Orbea Salland de Alpe d’Huez op voor het KWF. Zij zagen het organiseren van deze tocht dus ook als een mooi evenement om aandacht te vragen voor hun doel en hiermee geld op te halen voor het KWF. Het mooie is dat de gehele opbrengst van de Omloop dan ook naar Team Orbea Salland gaat. Ook de pijlers zien af van de kilometervergoeding, wat een mooi gebaar!

Team Orbea Salland kijkt terug op een geslaagde Omloop. Via deze weg willen we alle deelnemers en vrijwilligers bedanken voor hun inzet en wie weet zien we elkaar bij een volgende tocht.